دانه چیا

دانه‌های کوچک سیاه و سفید چیا از خانواده‌ی نعناعیان است. دانه‌های چیا شبیه تخم شربتی هستند. دانه چیا در گذشته جزو خوراکی‌ مهم تمدن‌ مایا بوده و در واقع چیا در زبان مایاها به معنی قدرت می باشد..

خواص چیا

۱. چیا سرشار از مواد مغذی است با کالری کم

 

در دوران مدرن اهمیت آن به عنوان یک سوپرفود طبیعی می باشد.

هر ۲۸ گرم دانه ( ۲ قاشق غذاخوری) حاوی مواد مغذی زیر است.

  • فیبر: ۱۱ گرم
  • پروتئین: ۴ گرم
  • چربی: ۹ گرم
  • کلسیم: ۱۸٪ دوز مورد نیاز روزانه
  • منگنز: ۳۰٪ دوز مورد نیاز روزانه
  • منیزیم: ۳۰٪ دوز مورد نیاز روزانه
  • فسفر: ۲۷٪ دوز مورد نیاز روزانه
  • حاوی مقدار کمی روی (زینک)، ویتامین B3، پتاسیم، ویتامین B1 و ویتامین B2 است.

وجود این مواد مغذی در ۲۸ گرم از یک خوراکی، بسیار قابل توجه است. این مقدار دانه چیا ۱۳۷ کالری انرژی و ۱ گرم کربوهیدرات قابل هضم دارد.

بدن ما قادر به استفاده از کالری موجود در فیبر نیست. بنابراین در محاسبه‌ی کالری، اگر میزان فیبر موجود در چیا را حذف کنیم، ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا تنها ۱۰۱ کالری دارد. به همین دلیل دانه چیا از بهترین منابع کم کالری و مغذی در جهان می باشد.

دانه چیا غله کامل محسوب می‌شود، در حالت طبیعی بدون گلوتن است و به صورت ارگانیک پرورش داده می‌شود.

۲. دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان است

وجود میزان زیاد آنتی‌اکسیدان در چیا از اکسید شدن چربی‌های موجود در دانه‌ها جلوگیری می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به مولکول‌های سلول‌ها آسیب می‌رسانند و باعث بروز پیری زودرس و بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شوند.

۳. تمام کربوهیدرات موجود در دانه چیا از نوع فیبر است

 

۲ قاشق  دانه چیا حاوی ۱۲ گرم کربوهیدرات است و ۱۱ گرم از آن را فیبری است که بدن قدرت هضمش را ندارد.

فیبر نه قند خون را بالا می‌برد و نه نیاز به ترشح انسولین دارد.فیبر از خانواده‌ی کربوهیدرات‌هاست، ولی خواص بسیار متفاوتی با کربوهیدرات‌های قابل هضم، مانند شکر و نشاسته دارد. کربوهیدرات قابل هضم در ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا، فقط یک گرم است. دانه چیا برای کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات مثل رژیم کتوژنیک دارند، گزینه‌ی عالی است.

دانه چیا ۱۰ تا ۱۲ برابر وزن خود آب جذب کرده و به شکل دانه‌های ژله‌ای در معده بزرگ میشود. بنابراین سبب احساس سیری می‌شود.

همچنین فیبر٬ باکتری‌های مفید روده را تغذیه می‌کند. این باکتری‌ها برای سلامت فرد ضروری می باشد.

۴۰ درصد از وزن دانه چیا را فیبر تشکیل می‌دهد و بنابراین یکی از بهترین منابع فیبر در جهان می باشد.

۴. دانه چیا سرشار از پروتئین‌های خوب است

 

۱۴ درصد از وزن دانه چیا٬ پروتئین است. دانه چیا ترکیب خوبی از اسیدهای آمینه‌ی ضروری برای بدن است.

پروتئین یکی از بهترین مواد غذایی برای انواع رژیم‌های غذایی لاغری و کاهش وزن است.

دانه چیا یکی از بهترین منابع برای جذب پروتئین برای کسانی که پروتئین حیوانی مصرف نمی‌کنند یکی از بهترین منابع جذب پروتئین است.

۵. فیبر و پروتئین زیاد دانه چیا برای لاغری مفید است

دانه چیا برای لاغری مفید است. فیبر انحلال‌پذیر دانه چیا توانایی جذب آب را دارد و سبب احساس سیری و کاهش اشتها میشود.

۶. دانه چیا سرشار از امگا ۳ است

 

دانه چیا هم مانند بذر کتان، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است٬ حتی بیشتر از ماهی سالمون امگا ۳ دارد.

۷. دانه چیا خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد

 

این دانه‌های گیاهی حاوی میزان زیادی فیبر، پروتئین و امگا ۳ هستند و مصرف آن‌ها خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد.

دانه چیا می‌تواند فشار خون افرادی که مشکل فشار خون بالا دارند را به میزان قابل توجهی پایین بیاورد. فشار خون بالا که یکی از عوامل خطر بسیار مهم در بیماری‌های قلبی است

۸. دانه‌ چیا مواد مغذی مهمی برای سلامتی استخوان‌ دارد

 

مواد غذایی مفید برای استخوان‌ شامل کلسیم، فسفر، منیزیم و پروتئین می‌شود که همه در دانه چیا جمع شده است. میزان کلسیم چیا از کلسیم موجود در محصولات لبنی بالاتر است. بنابراین دانه چیا یک منبع بسیار عالی جذب کلسیم برای افرادی است که لبنیات مصرف نمی‌کنند.

۹. دانه چیا قند خون را کاهش می دهد

 

قند خون ناشتا بالا، یکی از علائم دیابت نوع دو  است. بالا بودن مداوم قند خون یکی از خطرات  بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود. نان حاوی چیا می‌تواند میزان بالا رفتن قند خون پس از مصرف غذا را کاهش دهد.

۱۰. دانه چیا التهاب مزمن را کاهش می دهد

 

التهاب واکنش طبیعی بدن در برابر عفونت و جراحت است. التهابات مزمن منجر به افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سرطان میشوند.قرمزی یا ورم پوست یکی از نمونه‌های بارز این واکنش است. با این که التهاب به بدن کمک می‌کند تا خود را التیام دهد یا با باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر عوامل عفونت مبارزه کند، گاهی هم ممکن است مضر باشد.

دانه چیا لعاب زیادی دارد و آب و چربی را به خوبی جذب می‌کند

دانه چیا بسیار شبیه به تخم شربتی است و در صورتی که با مقدار کمتری آب ترکیب شود، ظاهری شبیه به ژل پیدا می‌کند.میزان مورد نیاز برای مصرف چیا ۱.۵ قاشق غذاخوری در هر روز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!