
تهیه پنیر پیتزای خانگی
مواد لازم برای پنیر سالم و کم کالری و خانگی :
دو لیتر شیر غیر پاستوریزه
۵ قاشق سرکه سفید خوراکی
دلیل انتخاب شیر غیر پاستوریزه این است که چربی دارد و از سرشیر آن می توانیم پنیر بگیریم.
طرز تهیه:
در ابتدا شیر غیر پاستوریزه را داخل قابلمه ریخته و روی شعله کم میزاریم تا داغ شود و همزمان مدام هم میزنیم.
همانطور که روی شعله کم قراردارد هنگامی که دمای شیر کمی بالا رفت و دست را سوزاند ۴ قاشق از سرکه را اضافه و مدام هم زده تا کم کم حالت سرشیر بگیرد. همینطور که هم میزنیم سرشیر فرم گرفته و کم کم حالت پنیری میگیرد.
نکته:نیاز نیست شیر به مرحله جوش برسد تا سرکه را اضافه کنیم. بعد از اینکه رو شعله کم به اندازه ای داغ شد که کمی دست را سوزاند سرکه را به آن اضافه می کنیم تا کم کم با بریدن شیر حالت سرشیر بگیرد.در صورتی که شعله زیاد باشد بجای سرشیر دادن حالت پرکه پرکه پیدا خواهد کرد و باعث می شود پنیر عادی شود و خرد شود و دیگر پنیر کش نیاید.
یک قاشق سرکه دیگر مجدد اضافه می کنیم.همچنان حتما با شعله کم کار را انجام می دهیم. کم کم سرشیر را یک گوشه قابلمه جمع کرده و با قاشق فشار میدهیم تا آب آن خارج شود.با توجه به شعله کم این کار کمی زمان بر است و روند سرشیر گیری شیر تا یکساعت زمان می برد ولی نتیجه آن عالی می شود.
اگر سرکه به اندازه اضافه و شعله کم باشد سرشیر فرم گرفته و حالت چسبندگی پیدا می کند و می توانید انها را در یک گوشه قابلمه جمع کنید و بهم می چسبد. وقتی کاملا سرشیر جمع شد و بهم چسبید آن را با دست بیرون اورده آب آن را کامل میگیریم.
ایندفعه پنیر را به مدت ۵ دقیقه در آب داغی که از خود شیر مانده است انداخته و کمی نمک اضافه کرده و می گذاریم بماند.سپس با دست فشار و آب آن را گرفته و مجدد ورز می دهیم.می توان این کار آب داغ و ورز را دو سه بار تکرار کرد تا پنیر کیفیت بهتری پیدا کند و پنیر٬ نمک را نیز به خود بگیرد.
پس از آن به مدت دو دقیقه درون آب و یخ قرار می دهیم تا خودش را بگیرد..مجددا پنیر را فشار داده تا آب اضافه آن خالی گردد.پنیر ما تقریبا آماده است.
بعد از آن با یک سلفون یا کیسه فریزر روی پنیر را پوشانده و می گذاریم فریزر تا یخ بزند.وقتی یخ زد آن را درآورده و رنده می کنیم.
این پنیر پیتزا کلی کش میاد و از پنیر بیرون سالم تر و بهتر است.
- صدف محمودی
- 25 شهریور 1400
- 846 بازدید