عناب

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور و به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است.

خوردن روزانه یک عناب می تواند نیاز روزانه بدن را به ویتامین C و ویتامین B3 تامین کند.

 

جدول ارزش غذایی عناب

در ۱۰۰ گرم

کالری ۷۹
فیبر ۱۰ گرم
آب ۷۷٫۸۶ گرم
انرژی ۷۹ کیلوکالری
پروتئین ۱٫۲ گرم
چربی ۰٫۲ گرم
کربوهیدرات ۲۰٫۲۳ گرم
کلسیم ۲۱ میلی‌گرم
آهن ۰٫۴۸ میلی‌گرم
منیزیم ۱۰ میلی‌گرم
فسفر ۲۳ میلی‌گرم
پتاسیم ۲۵۰ میلی‌گرم
سدیم ۳ میلی‌گرم
زینک ۰٫۰۵ میلی‌گرم
ویتامین C ۶۹ میلی‌گرم
تیامین ۰٫۰۲ میلی‌گرم
ریبوفلاوین ۰٫۰۴ میلی‌گرم
نیاسین ۰٫۹ میلی‌گرم
ویتامین B6 ۰٫۰۸ میلی‌گرم
ویتامین B12 ۰
ویتامین RAE, A ۲ میکروگرم
ویتامین IU, A ۴۰ میلی‌گرم
اسیدهای چرب ۰
کلسترول ۰

 

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و بنا به اعتقاد ابوعلی سینا، کمی سرد است.

خواص عناب

  • عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است
  • عناب؛ میوه ای با آنتی اکسیدان بالا و خواص ضد سرطان است و به علت داشتن ویتامین C. و آنتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.
  • عناب مقوی برای مغز و حافظه است. آرام‌کننده اعصاب است و بدخلقی را از بین‌ می‌برد. آرامش‌بخش طبیعی است.
  • عناب شستشو دهنده سلول‌های مغزی است.
  • عناب خواب‌آور بوده و بی‌خوابی و خستگی را برطرف می‌کند.
  • تسکین‌دهنده اضطراب و استرس است.
  • هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می‌کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لب‌های شما می‌آورد.
  • عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد ( عامل افزایش التهاب) می‌گردد.
  • حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است.
  • موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.
  • ترکیبات آن عامل مهار کننده‌ افزایش قند خون است.
  • مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است.عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
  • جوشانده عناب گرفتگی صدا٬ آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند.
  • عناب ملین است و در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
  • مصرف عناب اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد.سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد.این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
  • عناب دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد.برای درمان دندان درد، سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
  • در طب سنتی چینی از میوه و هسته عناب برای درمان بی خوابی استفاده می شود؛ مقادیر بالای فلاونوئید ها، پلی ساکارید ها و ساپونین موجود در عناب و هسته ی آن به عنوان آرام بخش طبیعی عمل کرده و باعث درمان بی خوابی شبانه می شوند.نوشیدن یک فنجان دمنوش عناب قبل از خواب می تواند باعث آرامش اعصاب و درمان طبیعی بی خوابی شود.

فواید عناب برای پوست و مو:

  •  به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
  • – عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند و سبب روشنی پوست می‌شود.
  • – عناب برای  خشکی و خارش پوست،استفاده می شود.
  • – برای درمان کهیر و خارش پوست 50 عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. می توانید عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
  • – عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع آفتاب سوختگی است.
  • – رشد موی سر را زیاد می کند.
  • – به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
  • – برای التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید.

عناب

  • – در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
  • –  عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
  • – خاصیت ضد میکروبی دارد.
  • – چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
  • عناب برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون مفید است؛ میوه عناب حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فسفر است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون در بدن می شود.

فواید پوست و ریشه درخت عناب:

  • – دم کرده ریشه عناب رشد و تقویت موی سر را زیاد می‌کند.
  • – جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.
  • – ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.

فواید برگ عناب برای کاهش وزن

برای درمان چاقی، ‌یک مشت از برگ‌های عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شب آن را خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از این که چیزی بخورید آب برگ‌های خیس خورده را بخورید. این کار را به مدت یک ماه انجام دهید و شاهد تغییر وزن خود باشید.

شما با این رژیم، عضلات خود را افزایش می‌دهید و از چربی بدن کم می‌کنید و حذف چربی بدن، جزء اصلی از بین بردن چاقی است.

شما می توانید عناب عالی و درشت با بسته بندی شیشه ای و زیبا را از فروشگاه اینترنتی مفیدا تهیه فرمایید.

مضرات مصرف عناب:

  • – زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن غرایز جنسی می‌شود.
  • – عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می‌کند و این گونه افراد باید عناب را با مَویز میل نمایند.
  • – عناب موجب ازدیاد ویتامین k می‌شود که در نتیجه آن خون غلیظ می‌شود بنابراین مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه نمی‌شود.
  • – افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.

نحوه درست کردن جوشانده عناب:

برای تهیه جوشانده مقدار 15 گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها 10 دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.

برای تهیه دمکرده عناب٬ میوه های عناب را به میزان 10 عدد میوه در یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کنید و این دم کرده را برای ایجاد آرامش و کاهش استرس میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!